iPhone opslag vol - Tips om meer geheugen te krijgen - www.iphoneopslag.nl

iPhone opslag vol, wat moet je doen?

Herken je dit ook, iPhone opslag bijna vol!

Je wordt er gek van, telkens geeft je iPhone aan ‘iPhone opslag vol’, dat kan toch niet waar zijn! Niet nu denk je dan, hoe kom ik aan meer geheugen.

Cache verwijderen van iPhone

Mijn iPhone-opslag is bijna vol. Cache is simpelweg de opslag van oude gegevens van je geheugen. Je apps verzamelen heel veel cache, vooral als ze niet zelf opschonen. Het is door Apple gesuggereerd dat iOS-app-ontwikkelaars apps bouwen met een zelfreinigende functie die je app-cache zo nu en dan opschoont.

iPhone opslag vol systeem

Er is een eenvoudige manier om te controleren welke apps de meeste opslag op uw iPhone of iPad in beslag nemen. Volg deze stappen: Tik op de app Instellingen. Tik op Algemeen en dan zie je iPhone-opslag staan. Je ziet in een opslag welke apps de meeste opslag gebruiken. druk op een van de apps en je kan de drukken op “Ruim op”. Als je deze optie gebruikt dan scheelt het een hoop ruimte. De app zal in het beginscherm niet direct meer openen maar zal je zal wat info moeten downloaden om weer te kunnen gebruiken.

iPhone opslag andere verwijderen

Als je de optie “Verwijder app” gebruikt, krijgt u een verwijderoptie en verwijdt de app zoal je die ook kan verwijderen van je startscherm, zoals je normaal gesproken apps zou verwijderen.

Geheugen iPhone vol met ‘overige bestanden

De “overig bestanden” in de iPhone-opslag bestaat voornamelijk uit foto’s in de cache, muziek en videobestanden. Je iPhone slaat deze in de cache opgeslagen bestanden op. Het zijn tijdelijke bestanden die je kunt verwijderen.

Wanneer je iPhone opslag vol raakt, is het eerste wat je wilt weten waar al die ruimte naartoe is gegaan. Gelukkig kun je dat heel makkelijk achterhalen door naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone-opslag te gaan. Je ziet dan meteen hoeveel ruimte er wordt ingenomen door foto’s en video’s, apps, audio en andere bestanden. In de meeste gevallen zal de grootste boosdoener zijn dat de “overig bestanden” in de iPhone-opslag vol raakt. Wat zit daar eigenlijk allemaal in?

De “overig bestanden” in de iPhone-opslag bestaat voornamelijk uit caches en tijdelijke bestanden. Je iPhone slaat deze in de cache opgeslagen bestanden op, zodat het ze sneller kan laden wanneer je ze nodig hebt. Maar als je iPhone geheugen bijna vol is, dan is het tijd om die cache te legen. Dit doe je door naar Instellingen -> Safari -> Gebruik website-data te gaan en daar op “Verwijder alle website-data” te tikken.

Als je iPhone of iPad geheugen bijna vol is, kun je verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat er weer voldoende ruimte beschikbaar is. Soms moet je gewoon wat oude bestanden wissen die je niet meer nodig hebt. Maar soms ligt het probleem wat dieper en moet je echt wat aanpassingen in de instellingen van je toestel doorvoeren.

iPhone opslag vol door systeem

Volg deze tips als je op je iPhone geen opslag meer hebt en niet. Apple heeft een nieuw bestandsopslagsysteem geïntroduceerd als onderdeel van iOS 10.3, Deze afbeeldingen zijn niet volledig, maar nemen waarschijnlijk nog steeds veel ruimte op je iPhone. Lees verder… Hoe maak je geheugen vrij op je iPhone?

Op je iPhone of iPad ga je naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone-opslag.

Je ziet dan een lijst met apps en hoeveel ruimte die in beslag nemen.

Onderin de pagina vind je de optie “Systeembestanden tonen”. Tik daar op.

Nu krijg je een overzicht van alle systeembestanden die momenteel opgeslagen worden op je iPhone of iPad.

Selecteer vervolgens “Verwijder recente bestanden” om alle tijdelijke bestanden te wissen die door het systeem zijn aangemaakt. Dat is alles!

Optimaliseer iPhone-opslag

Heb je een iPhone met beperkte opslag of gebruik je je toestel heel intensief, dan is de kans groot dat het geheugen vol raakt met bijvoorbeeld foto’s en video’s. Je zou wat apps of games kunnen verwijderen, maar er zijn slimmere manieren om ruimte te winnen. Is je iPhone opslag vol? Met deze handige tips kun je veel iPhone opslagruimte vrijmaken op je iPhone en iPad.

 • Controleer regelmatig welke apps veel ruimte innemen. Ga hiervoor naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone-opslag en kijk welke apps veel ruimte innemen.
 • Verwijder onnodige foto’s en video’s. Als je iPhone opslag vol raakt, is het verstandig om onnodige foto’s en video’s te verwijderen die je toch niet gaat bekijken.
 • Zet de standaardinstellingen voor foto’s en video’s op ‘Laagste kwaliteit’. Op deze manier nemen foto’s en video’s minder ruimte in op je iPhone.
 • Gebruik iCloud-foto’s. Als je iPhone opslag vol raakt, kun je overwegen om gebruik te maken van iCloud-foto’s. Dit is een online opslagdienst waarmee je foto’s en video’s kunt opslaan in de cloud. Je hebt hier wel internettoegang voor nodig.

Door deze tips toe te passen, kun je veel iPhone opslagruimte vrijmaken en hoef je niet met een vol geheugen te werken. Verder kan je iPhone nog steeds de melding “iPhone opslag vol” geven, probeer het dan nog met onderstaande tips voor een vol geheugen.

iPhone geheugen vol: maak ruimte vrij

#10 Tips om je geheugen op te schonen.
Lees hieronder hoe je het probleem met de opslag van iPhone kunt oplossen:

 1. Verwijder ongebruikte apps.
 2. Doorloop elke afzonderlijke app die je hebt gedownload
 3. Verwijder ongewenste foto’s en video’s
 4. Wis de cache van Safari
 5. Verwijder en installeer Facebook-app opnieuw
 6. Reset alle instellingen
 7. Backup en herstellen
 8. Back-up zonder iTunes of iCloud
 9. Schakel iCloud-station uit
 10. iPhone systeem verbruikt veel opslag

Open de app “Instellingen” op de iPhone of iPad en ga vervolgens naar “Algemeen”. Kies ‘iPhone-opslag‘ of ‘iPad-opslag’ Wacht totdat het opslaggebruik is berekend en scrol vervolgens helemaal naar de onderkant van het venster Opslag om te zoeken ‘ Systeem “en het totale verbruik van de opslagcapaciteit.

Mijn iPhone systeemopslag is vol

Als je iPhone of iPad geheugen bijna vol is, kun je verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat er weer voldoende ruimte beschikbaar is. Soms moet je gewoon wat oude bestanden wissen die je niet meer nodig hebt. Maar soms ligt het probleem wat dieper en moet je echt wat aanpassingen in de instellingen van je toestel doorvoeren. In dit artikel lees je hoeveel opslagruimte er maximaal op een iPhone of iPad kan staan, en geven we je verschillende tips om iPhone opslagruimte vrij te maken.

iPhone opslag vol? Dit is hoeveel ruimte er maximaal op een iPhone of iPad kan staan.

De meeste iPhones en iPads hebben tegenwoordig minimaal 32GB aan opslagruimte. Dat lijkt heel wat, maar als je bedenkt dat een groot deel van die ruimte al wordt opgeslagen door het besturingssysteem en de standaard apps, dan blijft er maar weinig over voor je eigen foto’s, video’s en apps. Bovendien gebruik je je toestel steeds meer, waardoor het geheugen sneller vol raakt. Heb je een iPhone of iPad met minder dan 32GB aan opslagruimte? Dan is het extra belangrijk om regelmatig de iPhone opslag vrij te maken.

Als je iPhone of iPad geheugen bijna vol is, kun je verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat er weer voldoende ruimte beschikbaar is. Als je iPhone of iPad geheugen bijna vol is, kun je verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat er weer voldoende ruimte beschikbaar is. Soms moet je gewoon wat oude bestanden wissen die je niet meer nodig hebt. Maar soms ligt het probleem wat dieper en moet je echt wat aanpassingen in de instellingen van je toestel doorvoeren.

Hoe kun je het grote systeemopslagcapaciteit die wordt gebruikt op iPhone of iPad makkelijk verminderen?
Het verwijderen van ongewenste bestanden en geheugen en daarnaast het wissen van ongewenste cache-items is een geweldige manier om uw iPhone (of iPad) een snelheidsboot te geven en deze te krijgen. Je hoeft niets te back-uppen of te herstellen!

Heb je nog andere tips voor mensen met een volle iPhone?

Laat het ons dan weten in de reacties!

Tot slot kun je ervoor kiezen om externe opslag aansluiten op je iPhone of iPad. De iXpand van Sandisk is de oplossing voor al je tekorten aan opslag ruimte. Met de aankoop van een deze usbstick heb je direct veel meer ruimte op je telefoon.

De oplossing voor al je geheugen problemen

Misschien vindt je dit ook interessant