Apple iPhone Opslag, wat kan ik doen - Dit is de oplossing voor al je geheugen problemen op je iPhone of iPad - Maak snel ruimte vrij op je iPhone of iPad - www.iPhoneOpslag.nl

Apple iPhone Opslag, wat kan ik doen?

Apple iPhone Opslagruimte vol?

Apple iPhone Opslag, wat kan ik doen? Misschien herken je het wel, je iPhone of iPad geeft aan dat je opslagruimte vol is! Je baalt als een stekker wanneer je die melding net niet kan gebruiken, maar wat kun je er aan doen? Wil je weten hoe je simpel meer ruimte kan vrij maken op je Apple telefoon lees dan verder.

Wat te doen als iPhone geheugen vol is?

Als eerste kun je bekijken welke apps het meeste opslagruimte innemen. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens naar ‘Algemeen’. Vervolgens selecteer je ‘iPhone-opslag’. Je ziet dan meteen wat de grootste boosdoeners zijn. Heb je apps die je toch niet gebruikt? Verwijder deze dan!

Apple externe opslag iPhone met iCloud

Een andere optie is om foto’s en videos automatisch op te slaan in de cloud. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens naar ‘Foto’s’. Vervolgens selecteer je ‘iCloud-fotobibliotheek’ en zet deze op ‘Aan’. Je foto’s worden dan automatisch opgeslagen in iCloud.

Ook kun je kiezen voor een lagere resolutie van foto’s. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens naar ‘Foto’s’. Vervolgens selecteer je ‘Opties voor icloud-fotos’ en kies je voor een lagere resolutie.

Blijven betalen voor Apple iCloud is dat de oplossing?

Bij Apple kun je heel makkelijk gebruik maken van Apple iCloud. Met een druk op de knop sla je jou foto’s en video’s zo op. Het is een goed oplossing van Apple maar je blijft de rest van je leven betalen aan de online dienst. Super slim van Apple om je te laten betalen. Hoe haal je dat filmpje of die foto op je PC? Heb je dat wel eens geprobeerd, ik wens je succes! Lees verder voor een makkelijkere oplossing ondersteunt door Apple!

iPhone systeem verbruikt veel opslag, wat kun je doen?

Wanneer je ‘Instellingen’ opent en naar ‘Algemeen’ gaat, kun je selecteren hoeveel GB je wilt opslaan voor het systeem. Wanneer je dit doet, zal de iPhone automatisch beginnen met het opslaan van alle bestanden die hij nodig heeft om goed te functioneren. Dit kan oplopen tot meerdere gigabytes aan data. Als je iPhone eenmaal vol is, kun je ervoor kiezen om minder data op te slaan door deze optie uit te schakelen.

iPhone opslagruimte vol

Als je iPhone of iPad aangeeft dat het geheugen vol is, kun je dus eerst kijken welke apps het meeste ruimte innemen. Vervolgens kun je overwegen om de app(en) te verwijderen of automatische back-ups in te stellen. Als je dan toch liever wilt blijven betalen voor Apple iCloud, zorg er dan voor dat je het systeem goed gebruikt en selecteer hoeveel GB je wilt opslaan. Dit scheelt al snel gigabytes aan opslagruimte.

Cache van apps leegmaken

Het opschonen van de cache kan voldoende zijn om meer iPhone opslag vrij te maken. Het gaat hier om tijdelijke informatie die offline wordt bewaard, maar die je niet direct nodig hebt. Het zorgt ervoor dat apps sneller reageren, maar ze nemen ook veel iPhone-opslaggeheugen in beslag.

Om de cache van een app leeg te maken moet je naar ‘Instellingen’ gaan en vervolgens naar ‘Algemeen’. Vervolgens selecteer je ‘iPhone-opslag’ en kies je de app waarvan je de cache wilt leegmaken. Door op ‘Verwijder app’ te klikken, wordt de cache van de app verwijderd.

Apple iPhone opslag vol maar icloud niet

iCloud is helaas geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone of iPad. Kort gezegd, met iCloud kan je het opslaggeheugen niet uitbreiden. Wel kun je in beperkte maten iCloud gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad.

iPhone geheugen blijft vol na verwijderen

Dit is een veel voorkomend probleem. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je iPhone geheugen blijft vol na verwijderen.

Als eerste kun je bekijken welke apps het meeste opslagruimte innemen. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens naar ‘Algemeen’. Vervolgens selecteer je ‘iPhone-opslag’. Je ziet dan meteen wat de grootste boosdoeners zijn. Heb je apps Wanneer je iPhone geheugen blijft vol na verwijderen, kun je een aantal dingen doen.

  • Allereerst kun je de cache van apps legen.
  • Checken welke apps het meest geheugen innemen
  • Verwijderen van Apps
  • Automatische back-ups in stellen.
  • Kies ervoor om minder data op te slaan door het systeem uit te schakelen.

Deze tips helpen je al snel gigabytes aan opslagruimte vrij te maken.

Kan je meer GB op je Apple iPhone zetten?

Nee, het is niet mogelijk om meer GB op je iPhone te zetten. Dit kan alleen door een nieuwe iPhone aan te schaffen met meer opslagruimte. Houd er wel rekening mee dat de prijs van de iPhone stijgt naarmate er meer GB wordt toegevoegd.

Conclusie: Een nieuwe iPhone kopen met meer geheugen?

Is een nieuwe telefoon de oplossing voor je Apple iPhone Opslag? Het uitbreiden van het geheugen van een iPhone is lastiger dan bij de meeste Android-toestellen. Er zijn verschillende manieren waarop je toch wat extra ruimte kunt krijgen, maar dit is maar tijdelijk oplossing. Als je echt meer opslagruimte wilt, zul je een nieuwe iPhone met meer GB moeten aanschaffen. Dit kan duur uitpakken, dus denk goed na over hoeveel GB je nodig hebt voordat je een nieuwe iPhone koopt!

Heb je nog andere tips voor mensen met een volle iPhone?

Laat het ons dan weten in de reacties!

Tot slot kun je ervoor kiezen om externe opslag aansluiten op je iPhone of iPad. De iXpand van Sandisk is de oplossing voor al je tekorten aan opslag ruimte. Met de aankoop van een deze usbstick heb je direct veel meer ruimte op je telefoon.

De oplossing voor al je geheugen problemen

Misschien vindt je dit ook interessant